Ja lekker, meteen een petitie om Netflix-serie over 'Fatty Patty' tegen te houden

Posted in Art

Meer dan 100.000 mensen hebben een petitie getekend om Insatiable, de nieuwste serie van Netflix, te annuleren nog voor het te zien is op de streamingwebsite. De serie zou eetstoornissen veroorzaken bij jonge vrouwen. Alsof een serie die pesten juist tegen het dag licht wil houden je laat gaan eten???

Een petitie op Change.org werd meteen opgestart nadat de eerste trailer voor Insatiable verscheen, sindsdien hebben er 110.000 mensen getekend om de serie te laten annuleren. De nieuwste Netflix-serie gaat over ‘Fatty Patty’, een tienermeisje dat wordt gepest vanwege haar gewicht. Maar nadat haar personage gewicht verliest tijdens de zomer is ze plots populair en zint ze op wraak.

 

'Deze show ziet het vrouwelijke lichaam als een object en zàl eetstoornissen veroorzaken'

FLORENCE GIVENORGANISATRICE ONLINE PETITIE

“Deze show ziet het vrouwelijke lichaam als een object en zal eetstoornissen veroorzaken. Alleen al de trailer heeft jonge mensen met eetstoornissen getriggerd. We moeten hier een einde aan maken en de schade beperken”, zegt Florence Given, de starter van de petitie.

Ook gezondheidsspecialist Adam Cox vertelt in The Independent over de negatieve effecten van de serie op jongeren: “De show lijkt volledig gebaseerd op de negatieve connotaties rond gewicht, enorm schadelijk als je worstelt met je eigen lichaamsbeeld. Onverantwoord en gevaarlijk.”

Fatsuit

Actrice Debby Ryan, die een fatsuit droeg voor de rol van Patty, verdedigde haar rol op sociale media: “Ik ben dankbaar om deel uit te maken van een show, gecreëerd door intelligente vrouwen, die kritisch is voor de maatschappelijke druk op vrouwen. Ik hoop dat de fans geduld hebben en de show bekijken voor ze een oordeel vellen.”

 

De Amerikaanse streamingdienst reageerde nog niet op de commotie, maar beschrijft de show als een zwarte komedie met veel satire.

Insatiable telt dertien afleveringen en is, indien er geen verdere ontwikkelingen zijn, vanaf 10 augustus te zien op Netflix.