Nike's Breaking2 toch een hele mijlpaal

Posted in Advertising

De Keniaan Eliud Kipchoge liep zondagmorgen de snelste marathon ooit op het autocircuit van het Italiaanse Monza. In een tijd van 2 uur en 25 seconden. Helaas de bedoeling van het Breaking2 project was dat Kipchoge onder de twee uur zou lopen. 

 

De olympisch kampioen werd gesteund door zes tempomakers die hem op uitgekiende manier uit de wind hielden. Lange tijd bleef het gezelschap in het spoor van de elektrische auto die het tempo aangaf dat naar een tijd onder de twee uur zou leiden. Maar in de laatste twaalf kilometer kon Kipchoge dit tempo net niet meer waarmaken en moest de hazen een beetje inhouden.

Toch bleef de Keniaan ook in de slotfase uitzonderlijk snel waardoor hij uiteindelijk 2 minuten en 32 seconden eerder binnen was dan wereldrecordhouder Dennis Kimetto drie jaar geleden in Berlijn (2,02,57). De tijd van Kipchoge wordt alleen niet als wereldrecord erkent omdat het parcours, de strategie met de tempomakers en de drinkfrequentie in Monza niet aan de eisen van de internationale atletiekfederatie voldoen.

Toch was Kipchoge en NIke erg blij met deze prestatie. Misschien soon Breaking2.2.