Almaar meer hotels met bordje 'Kinderen niet toegelaten'

Posted in Style

Steeds meer ouders gaan in de zomer zonder kroost op reis. Grote ketens verbieden nu al in een op de vijf van hun hotels jongeren de toegang. "Niets om je schuldig over te voelen", zeggen experts.

Ieder jaar zien de touroperators het aantal boekingen toenemen voor hotels die een minimumleeftijd van 16 en 18 jaar hanteren. Alleen op Mallorca en Ibiza heeft Thomas Cook zo al 28 hotels en er kwamen er deze zomer nog 9 bij op andere bestemmingen. TUI van zijn kant telt inmiddels 148 zogenaamde 'adults only'-hotels. "Dat is 8 procent van ons totale aanbod, maar ze maken wel reeds 13 procent van onze boekingen uit", zegt woordvoerder Piet Demeyere.

"Enkele jaren geleden werden die hotels hoofdzakelijk geboekt buiten het hoogseizoen. 

 

De zomervakantie was echt iets om samen met de kinderen te beleven. Nu zien we dat er ook steeds meer adults only-vakanties in juli en augustus worden geboekt. Terwijl de kinderen op kamp zijn, trekken de ouders er met zijn tweetjes op uit. Het is dan logisch dat zij niet voor een hotel kiezen met van 's morgens tot 's avonds joelende kinderen rond het zwembad, maar voor een rustiger alternatief. Ook op de typische familiebestemmingen is de trend merkbaar."

Bij de internationale vakantieketen RIU, die actief is rond de Middellandse Zee en de Caraïben, hangt al in een op de vijf hotels het bordje 'kinderen niet toegelaten' aan de muur. "Op elke bestemming hebben wij nu een adults only-hotel, meestal in all-inclusive", zegt Peter Hahn van RIU. "Dat is het grote verschil met enkele jaren geleden. Wie toen tijdens zijn vakantie niet gestoord wilde worden, kon enkel terecht in kleinschalige hotels of bed & breakfasts, maar een garantie dat daar helemaal geen kinderen waren, konden de uitbaters niet geven."

 

Met dank aan De Morgen